Malamalama i le lelei ma le faʻaogaina o le "Bentonite Waterproof Blanket"

O le a le mea e fai ai le palanikeke le susu bentonite:
Sei ou talanoa muamua e uiga i le bentonite.Bentonite e ta'ua o le montmorillonite.E tusa ai ma lona fausaga vailaʻau, ua vaevaeina i le calcium-based ma sodium-based.O le uiga o le bentonite e fufula i le vai.Pe a fufula le bentonite faavae calcium i le vai, e mafai ona oo atu i lona lava voluma.O le sodium bentonite e mafai ona faʻalima taimi lona mamafa pe a fula i le vai, ma o lona faʻalauteleina o le voluma e oʻo atu i le 20-28 taimi i lona lava voluma.Talu ai ona o le faʻalauteleina o le palanikeke faʻafefe o le sodium bentonite e maualuga atu, o loʻo faʻaaogaina nei i le tele o taimi..O le sodium bentonite o loʻo lokaina i le ogatotonu o lua laupepa o geosynthetics (o le pito i lalo o loʻo lalaga geotextile, ma le pito i luga o le geotextile puʻupuʻu), lea e faia se matafaioi o le puipuiga ma le faʻamalosia.O mea palanikeke e faia i le tui ole nila e le lalagaina e maua ai e le GCL le malosi atoa o le sele.

jhg (1)

Tulaga lelei o le palanikeke le susu bentonite:
1: Compactness: A maeʻa ona fulafula le sodium bentonite i le vai, o le a fausia ai se membrane maualuga i lalo o le mamafa o le vai, lea e tutusa ma le 100 taimi le compactness o le 30cm mafiafia omea, ma o loʻo i ai le malosi o le taofiofia o vai.
2: Suavai: Talu ai o le bentonite e ave mai le natura ma faʻaaogaina i le natura, o le a le matua pe pala pe a maeʻa se taimi umi poʻo suiga o le siʻosiʻomaga o loʻo siomia ai, o le mea lea e tumau ai le faʻatinoina o le susu.Ae e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina maualuga o le electrolyte solution waterproofing ma le anti-seepage projects.
3: Amiotonu: o le tuʻufaʻatasia o le palanikeke le susu bentonite ma le pito i lalo.A maeʻa ona fulafula le sodium bentonite i le vai, e fausia ai se tino faʻapipiʻi ma le pito i lalo o le siosiomaga, e mafai ona faʻafetaui i nofoaga le tutusa, ma mafai ona toe faʻaleleia taʻe i totonu ile 2mm.
4: Green ma le puipuiga o le siosiomaga: Talu ai e ave le bentonite mai le natura, o le a le afaina ai le siosiomaga ma tagata.
5: Aʻafiaga i le fausiaina o le siosiomaga: E le afaina i matagi malolosi ma le malulu o le tau.Ae ui i lea, ona o le fula o meatotino o le bentonite e faʻafesoʻotaʻi ma le vai, e le mafai ona faia le fausiaina i aso timuga.
6: Fausia faigofie: Faʻatusatusa i isi mea faʻatekonolosi, o le palanikeke le susu bentonite e faigofie ona fausia ma e le manaʻomia le uelo.E na'o le sausau o le pa'u bentonite i luga o le fao ma fa'apipi'i i fao.

jhg (2)

Le fa'amoemoega o le palanikeke le susu bentonite:
Faʻapitoa faʻaaogaina i vaituloto faʻapitoa, waterscapes, landfills, taʻavale i lalo o le eleele, fausiaina o fale i lalo o le eleele, faʻatoʻaga taualuga, vaitaʻele, fale suauʻu, vailaʻau e teu ai vailaʻau ma isi galuega faatino e foia ai le faʻamaufaʻailogaina, faʻaesea, ma faʻafitauli anti-leakage, ma malosi tetee i le faʻaumatia , Le lelei le aafiaga.

jhg (3)


Taimi meli: Oke-29-2021